divendres, 21 d’octubre del 2022

 DIA DE LES BIBLIOTEQUES 2022

 


El proper 24 d'octubre se celebra el Dia de les Biblioteques. Aquest any l'eslògan és: BibloTEcuida. Amb aquest eslogan es vol destacar la funció de les biblioteques com a espais lliures i oberts que cuiden dels seus usuaris gràcies als mitjans de què disposen.

 La manera principal de cuidar-los és mitjançant el foment de la lectura. Hi ha lectures sanadores que ens ajuden a entendre'ns a nosaltres mateixos i als altres.

Els darrers estudis en neurociència demostren que la lectura té un impacte directe tant en el manteniment de les capacitats cognitives com en el benestar personal i la salut mental. Així ho manifesten alguns dels treballs publicats per la Fundación Germán Sánchez Ruipérez, entre d'altres.

En aquest enllaç podreu trobar una breu fitxa sobre els beneficis de l'exercici i la lectura:

Fundación FGSR

 

Aprofitem aquesta fita per recomanar-vos la lectura de dos llibres, en els quals les biblioteques tenen una gran importància

El primer és tot un clàssic de Roald Dahl que ha tingut versió cinematogràfica; es tracta de Matilda, en el qual la protagonista és una xiqueta molt especial i menyspredada pels seus pares. Per a satisfer la seua curiositat i combatre la solitud, Matilda buscarà refugi a la biblioteca.



El segon llibre és La Biblioteca de los libros vacíos, de Jordi Sierra i Fabra. En un petit i tranquil poble es produeix un fenomen inexplicable: als llibres de la biblioteca se'ls cauen totes les lletres... Quin misteri ocult hi haurà darrere d'aquest fet insòlit?



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada